Atelierele de vară ȘOTRON, destinate copiilor ce provin din medii dezavantajate, au poposit și la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu”, precum și în câteva localități din Neamț Întinse pe durata a două săptămâni, acestea au cuprins povești, jocuri interactive, desen după umbre, prezentări tematice despre protecția mediul înconjurător, experimente, muzică și mișcare, sub coordonarea trainerilor Grațiela Bălcescu și Daniela Stoicescu, cât și prin implicarea voluntarilor Marsilena Răducu și Roxana Pârvu.
Atelierele de vară ȘOTRON sunt module educaționale create și susținute de OvidiuRo în parteneriat cu Asociația InfinitEdu. Modulul educațional Șotron înseamnă o varietate de proiecte ce vizează creșterea calității activităților de învățare, multe dintre ele fiind organizate în parteneriat cu entități care împărtășesc același scop. Sesiunile de formare au fost axate pe metode de învățare centrate pe copil și asigură elemente pentru activități cu diferite teme din domeniul științei.
De ce Ateliere ȘOTRON la biblioteca județeană? Fiecare copil trebuie să zâmbească! Fiecare copil merită o poveste! Fiecare copil are dreptul la educație!
Proiectul a oferit copiilor o experiență de învățare de neuitat pe durata verii: salutul, întâlnirea de dimineață, respectarea regulilor de grup, să ne prezentăm, educație pentru sănătate (noțiuni de igienă), lecturi (Omida mâncăcioasă), animale sălbatice și domestice, floră și faună, experimente (adaptarea plantelor la mediu, germinarea - mica sămânță), observarea (floarea soarelui, porumbul și alte plante, kit de îngrijire plante), desen după contur (Magia culorilor), mindfulness, elemente Montessori, muzică, joc și mișcare (sunet și culoare), ce este prietenia.
Grupul țintă al proiectul a fost constituit din copii ce provin din medii dezavantajate, cu vârste cuprinse între 4-7 ani, copii ce locuiesc în cartierul Văleni cât și în municipiul Piatra-Neamț.
Prin parteneriatul cu Asociația ovidiu.ro și InfinitEdu se asigură bibliotecarilor un suport formativ, cât și un kit cu material educaționale (cărțile de joc Montessori, cărți ilustrate pentru copii, set unifix cu fișe de lucru, un set de patternuri însoțite de modele de carton, jocuri tip puzzle, materiale pentru experimente – pungă de germinare, pungă cu diverse semințe, pipete, bețe de plastic etc.).
Ca în fiecare an, în lunile iulie și august, biblioteca județeană oferă copiilor din municipiul Piatra-Neamț, oportunitatea învățării și dezvoltării creativității prin joc și lectură, prin diverse activități în cadrul Proiectului „Biblioteca de vacanță”.

Iată de ce, suntem o bibliotecă pentru comunitate!

FOTO..